LOFFICE, Budapest, 1061, Paulay Ede u. 55., 27 May 2016 14:00

Hardware Workshop

hardware crowdfunding ringclock aeroglass liber8 uniqball oszkopeter workshop

Why do we invest in hardware startups? During the next workshop of Oxo Labs we will take a look at the attributes of hardware startups through the perspective of development, production, sales, marketing and investment. (The event was facilitated in Hungarian.)

Miért fektetünk hardware startupokba?  Az OXO Labs következő workshopján a hardware startupok sajátosságait tekintjük át a fejlesztés, gyártás, értékesítés, marketing és a befektetések szemszögéből.

Digitális kijelzős ékszer, gyűrűbe szerelt ledes óra, pilótáknak fejlesztett okosszemüveg, vízszintezhető gömbfej teleobjektívhez... csak néhány azok közül a hardware startupok közül, akik szerepelnek a portfóliónkban és akikre nagy reményekkel tekintünk. Az OXO Labs következő workshopján a hardware startupok sajátosságait tekintjük át a fejlesztés, gyártás, értékesítés, marketing és a befektetések szemszögéből.

A Kickstarter- és Indiegogo-kampányok, illetve az egyre költséghatékonyabb gyártási kapacitásoknak köszönhetően a hardveres startupok elindítása ma már nem lehetetlen. Az OXO Labs saját projektjei között több olyan hardware startup található, amely közösségi finanszírozással tudott elindulni, illetve már megküzdött a sorozatgyártás kihívásaival is.

Workshopunkon négy sorozatvállalkozó osztja majd meg élményeit és tapasztalatait a hardware startupok életének kihívásairól, különös tekintettel a fejlesztés, gyártás, készletezés, értékesítés és finanszírozás kérdéseire. Ezt követően Oszkó Péter, az OXO Labs vezetője ad majd magyarázatot arra, hogy miért és hogyan érdemes az ismert sajátosságok és nehézségek mellett is ilyen jellegű startupokba fektetni. Boros Regina a CEE LIFT OFF képviseletében pedig a hardware startupok sikeres beindítását segítő közösségi finanszírozású kampány menedzsment hozzáadott értékéről, folyamatáról, előnyeiről és hátrányairól, a sikeres kampány kulcs elemeiről fog beszélni.

"Hardware is hard" – de sikeres vállalkozások nehéz küzdelmekből nőnek ki.

HWSW: "Az Oculust milliárdokért vásárolta fel a Facebook és szupersztár kategóriás fejlesztőket igazolt a projekthez, ennek ellenére a projekt még most is komoly csúszásban van a korábbi tervekhez képest. Egy alkatrészhiány miatt például pont tegnap tolta ki a szállítási határidőket a Facebook-Oculus, az áprilisi határidő helyett már júniust és még távolabbi szállítást ígér a cég. És mégegyszer: ezt sokmilliárd dolláros háttérrel, a világ legjobb fejlesztőivel."

Helyszín: LOFFICE, -1 szint Rendezvényterem

Dátum: 2016. május 27. 
Időpont: 14 - 17 óráig

Előadók:

Somos Sándor, Ringclock 
Maróy Ákos, Aeroglass
Kovács Zoltán, Liber8
Kármán Balázs, Uniqball

Oszkó Péter (OXO Labs): Miért fektetünk hardware startupokba? 
Boros Regina (CEE LIFT OFF): Crowdfunding kampány tervezés és menedzsment

Várunk mindenkit szeretettel!