LOFFICE, Budapest, 1061, Paulay Ede u. 55., 21 April 2016 14:30

Gasztro & Lifestyle Workshop @Startup Safary

workshop gasztronómia yummber loffice startup safary franchise kitchenbox macaron

Lectures, communal/sharing hospitality, cooking from pre-assembled ingredients, gastro startup incubators. The so-called gastronomical startups, the newly founded enterprises - connected to any form of dining, dishes or raw materials of food - are extraordinary in many ways. (The event was facilitated in Hungarian.)

Előadások, közösségi vendéglátás, főzés készen összeállított alapanyagokból, gasztro inkubátorház. Az úgynevezett gasztronómiai startupok, azaz bármilyen étkezéssel, étellel, élelmiszer alapanyagokkal kapcsolatos induló vállalkozások különlegesek sok szempontból.

Az úgynevezett gasztronómiai startupok, azaz bármilyen étkezéssel, étellel, élelmiszer alapanyagokkal kapcsolatos induló vállalkozások különlegesek sok szempontból. Egyrészt a legtöbb esetben sokkal intenzívebb a fogyasztókkal való közvetlen kapcsolat, másrészt számos rejtett, kiszámíthatatlan igénynek, változó trendeknek vannak kitéve. AStartup Safary Budapest, April 2016 eseményen összehozzuk a kellemest a hasznossal, valamennyi előadónk tevékenységéhez köthető ételek, kóstolók, közös főzés vár az érdeklődőkre, az előadásokra hangolt gasztro tematikában. A kínált ételek egy részét meg lehet vásárolni, de ingyenes kóstolók is lesznek.

"Majd egyszer, ha sok pénzem lesz nyitok egy kávézót vagy egy kis cukrászdát."

Hányan hallottuk ezt a mondatot? Mitől válik működőképessé, sikeressé, növekedésre képessé, majd még sikeresebbé, végül stabil bevételt termelő céggé egy gasztronómiai vállalkozás? Álmok és valóság, hol kell tudni megállni. A kevesebb több? Vagy csak a sok számít?

Több, érdekes előadót hívtunk, van köztük, aki már épített igazán sikeres gasztro vállalkozásokat. Vannak, akik nemrég indultak el a startup lét rögös útján és a befektetők felé vállalt kötelezettség diktálja legfőképpen számukra a tempót. Hogy indultak, milyen nehézségek és milyen sikerek kísérik útjukat? Kikről hallunk majd még többet a jövőben?

:: 14:30 Határ Péter - franchise vs. startup - növekedési potenciál ::
Határ Péter, francia pékséget, szerb éttermet, cukrászdát is húzott fel már a nulláról, teljes koncepció és infrastruktúra lebonyolításban bőven rendelkezik tapasztalatokkal. Előadásában elmondja, hol vannak a legnagyobb buktatók, hol kell tudni "észnél lenni", hogy mérhető a siker. Egyáltalán, hogyan mérhető fel a piaci igény egy adott gasztro szolgáltatásra. 

:: 15:00 Kalmár Péter (Yummber) - trust & share ::
A közösségi vendéglátó alkalmazás 2015 nyarán indult nagy durranással a Yummber, akkor olvashattunk róla a legnagyobb látogatottságú oldalakon, az Uberhez hasonló sikerekre törő és rejtett fogyasztói igényekre építő startup őszre már befektetéshez is jutott. Azóta pedig igyekeznek összekötni a keresletet a kínálattal, megvalósítani a lehetetlent, idegenek lakásába más idegeneket eljuttatni egy alkalmazás közvetítésével. Közben nemcsak azzal kell megküzdeniük, hogy kimozdítsák a közönséget komfort zónájukból, de, hogy eltalálják ki milyen ételt enne szívesen, és mindez, hogyan valósítható meg legálisan, mind adóellenőrzési, mind élelmiszerbiztonsági szempontból. Az ötletgazda 2 Yummber házigazdát is hoz, akik a helyszínen, a Taste Loffice konyhájában főznek majd. 

:: 15:30 Virágh Barbara (KitchenBox) - frissen, kimérve, instrukciókkal :: 
Kezdj el főzni! Főzzél konkrét receptből, bevásárlás nélkül, pontosan kimért jó minőségű vagy akár diétás alapanyagokból, nincs pazarlás, nincs ügyetlenkedés. A KitchenBox szolgáltatása azoknak szól, akik akarnak és mernek kísérletezni, de szívesen veszik, ha fogják közben a kezüket. Hogy indultak, mik voltak az első reakciók, hol tartanak, hogy növekednek, milyen nehézségekkel küzdenek.

:: 16:00 Bart Dániel (Élesztőház) - a gasztro inkubátor ::
Az Élesztőház koncepciójának megalkotója kézműves sörözőt, lakáséttermet, medvemenhelyet, teázó, kávézó és csokoládéműhely koncepciót élesztget az Élesztőházban. Kit fogad be és mi a célja mindezzel?

:: 16:30 Boros Regina (OXO Labs) - Macaron Nap 2016. - luxustermék, "jókor jó helyen" ::
Van egy termék, egy kis francia édesség, ami 4 éve pusztán egy rendezvény által óriási népszerűségre tett szert. Honnan jött, hogy jött létre ez a méretű növekedési potenciál? Azóta többszázezres, ha nem milliós mennyiségben adnak el itthon belőle. Jó lenne tudni mi kellett ehhez, hogyan "avatkozol" egy konkrét trendbe, hogyan változtatod meg tízezrek igényét egy konkrét fogyasztási cikk kapcsán.

:: 17:00 Fajgerné Dudás Andrea - Common Jam performance - lekvár, mely műtárgy, maga az alkotás ::
A lekvárok lenvászon és légpárnás fólia között dunsztolódtak. Nagyon jó volt az illata, de nem tudom milyen az íze! Szeretné megkóstólni a Common Jam-et hájas tésztával?

:: moderátor: Klementz Kata (Loffice Budapest) ::

Evés-ivás:

Az esemény alatt ital cateringet kínálunk a Büfé Budapest közreműkédésével, valamint az előadók és csapataik ételeket kínálnak, amelyekből kóstolójegy vásárlásával fogyaszthatsz, ára 1.500 Ft. 

A helyszínen is vásárolhatsz majd az ételekből és az italokból.

A kóstoljójegy ára 1 adag ételt tartalmaz az előadók kínálatából: Yummber, KitchenBox, DietBox: 1 adag étel, Macaron Nap: 4 darab macaron.

A felsoroltak egyike választható tehát. (A változtatás jogát fenntartjuk.)

Menü:

Yummber főzés:
Facsar Botond (Yummber házigazda): Rakott krumpli, Kossuth kifli
WessÁgi (Yummber házigazda): Töltött csirkecomb, Piskóta

KitchenBox főzés: Csirke tikka masala
DietBox főzés: Kakaós-kókuszos paleo muffin

Élesztő sörök: Kézműves sörkóstoló

Macaron Nap: Zazzi cukrászda macaronok

Az eseményen részt vevő gasztro startupok a Taste Loffice konyháját használják.