LOFFICE, Budapest, 1061, Paulay Ede u. 55., 5 April 2016 15:00

Sharing Economy Workshop

sharing economy oszkopeter workshop szabályozás airbnb kreativitás legalitás

On thin ice. Community, sharing, regulation. As part of the fourth workshop of Oxo Labs, we will analyse the power of novelty, the pitfalls and hardships of ideas implemented in completely new areas. (The event was facilitated in Hungarian.)

Vékony jégen. Közösség, megosztás, szabályozás. Az OXO Labs negyedik workshopján az újdonság erejét, a teljesen új kategóriákban megvalósított ötletekkel járó buktatókat és nehézségeket fogjuk elemezni.

Az OXO Labs immár negyedik (nyílt workshopként második) workshopján az újdonság erejét, a teljesen új kategóriákban megvalósított ötletekkel járó buktatókat és nehézségeket fogjuk elemezni.

Schumicky Balázzsal arról beszélgetünk, milyen kihívásokkal kell szembenéznie egy induló vállalkozásnak a sharing economy területén. Hogyan lehet "airbnb-zni" legálisan, és milyen előnyei-hátrányai vannak a közösségi lakásmegosztásnak a tulajdonos-vendég-társadalom vonatkozásában.

Becker György közreműködésével szó lesz a kreativitásról, amely megváltoztatja, kénytelen megváltoztatni a kereteket, ezért nem is lehet szabályozni. a szervezet kockázat minimalizáló törekvéseit szembeállítva a fogyasztói kreativitás igényével. Az újdonság és a szokatlanság egy darabig – de tényleg csak egy bizonyos, viszonylag szűk érthetőségi körben – ellenálhatatlanul vonzza az ember figyelmét. Végül, Oszkó Péter, az OXO Labs vezetője beszél mindezek kapcsán a legalitás kérdéseiről kockázatkezelési szempontból, arról, hogy milyen üzleti logika mentén, milyen döntések hozhatóak.

Várunk mindenkit szeretettel!

15:00 Megnyitó - Oszkó Péter, OXO Labs

15:10 Schumicky Balázs. AIRBNB (Goodapest Apartments)
A siker kulcsa, közösség építés és szabályozás.

16:00 Becker György, reklámpszichológus
Az újdonság ereje. A kreatív termék, ami megváltoztatja a kereteket. 
A szervezet kockázat minimalizáló törekvései és a fogyasztói kreativitás igényei.
Szervezeti ingerküszöb vs. fogyasztói ingerküszöb.

16:40 Oszkó Péter, OXO Labs
A legalitás kérdései kockázatkezelési szempontból. 
A legalitás határterületei.
Milyen üzleti logika mentén, milyen döntések hozhatóak?

Egy interaktív feladat közös megoldása - Oszkó Péterrel

Nyílt beszélgetés, vita.

Catering: Büfé Budapest